2013-03-01 17:52:11• hírek • Póti Orsolya

Ékszerek és velencei maszkok bemutatója

Színekben gazdag kiállítással köszönti a tavaszt a Szatmár Megyei Múzeum. Március 6-tól ékszerek és velencei maszkok csodálhatóak meg a Vécsey-házban.

Pastor Mihalea és Alexandra Catargiu alkotásaiból, azaz velencei maszkokból és ékszerekből nyílik kiállítás „Symphony of Colours" (Színek szimfóniája) címmel március 6-án, szerdán 18 órától a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban.

Pastor Mihaela, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja 2009-ben végezete el a Belső Design és Díszítés Művészete tanfolyamot. Kezdetben belső építészettel és díszítéssel foglalkozott, de már több mint öt éve átállt az egyedi díszmaszkok készítésére. Alkotó munkája során porcelánport, arany és ezüst fóliákat, selymet, különböző tollakat, gyöngyöket használ fel.



A velencei maszkok mellett muránói kövekből, szvarovszki kristályból, üvegből és ezüstből készült ékszerek lesznek kiállítva, melyek készítője Alexandra Catargiu.

Alexandra már éve óta foglalkozik ékszerkészítéssel, és ismerősei bátorították arra, hogy bemutassa alkotásait. A rendezvényen körülbelül 24 ékszerkészlet csodálható meg, láncok, karkötők és fülbevalók egyaránt.

A kiállításmegnyitó egy maszk, menyasszonyi csokor és ékszer bemutatóval zárul, melynek keretében a kiállítóművészek alkotásai mellett a nagyváradi Cornelia Popa ékszerei, a nagybányai Larisa Sabau ékszerei, Loredana Pasca menyasszonyi csokrai és a szatmári ékszerkészítő, Stelian Chiorean munkái láthatóak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: